Resultat: Riksserien 3

En varm och kvav helg i månadsskiftet maj-juni tillbringade svensk RG i en sval hall i Halmstad för årets tredje serietävling. 93 olika starter stod på schemat och det blev som vanligt en spännande och intensiv tävlingshelg. Den här gången körde BAS-klasserna käglor och band. Gymnasterna i FIG-klasserna körde även tunnband.

Juniorer BAS 2008 är en stor klass som under 2025 kommer gå upp till seniorklassen. Det finns mycket potential i den här klassen och vi ser fram emot under 2025 att se rekord slås i antalet seniorer på rikstävlingarna. Hemmagymnasten Linn Anderud gjorde en stabil tävling vilken gjorde henne till segrare framför Tyra Wållgren, Jönköping och Alma Horkamo, Örnsköldsvik.

I den ett år yngre BAS-klassen segrade Göteborgsgymnasten Alicia Andersson, Energo tryggt framför Nevis-gymnasten Ebba Rosberg Wall och bronsmedaljören från Halmstads Ebba Carlviken. Junior BAS 2010 dominerades av östkusten där Södertäljes Alicja Pochec vann före Karya Atmaca, Stockholm och Agnes Hammerström från Uppsala. Den yngsta juniorklassen född 2011 vanns av Göteborgs och Energos Emma Qiao som ser stabil ut att ta hem den totala riksserien. Silvret hamnade i Södertälje och Tina Persson medan bronset till slut hamnade i Uppsala via Beatrice Edward.

Slutligen blev det en stabil seger i Junior FIG av Stockholms Sofia Constantinidou som slog till med ett snitt över 20-poäng i de tre redskapen. Hon vann över Nevis Daria Rezova som hade dagens högsta siffra i tunnband men kastade bort sig med käglorna. Roligt att se Örnsköldsviks Svea Kareståhl slå till med ett fint brons.

Seniorerna BAS vanns av Nevis Leonora Olsson som körde två stabila program där det enbart skiljde 0,05 i poäng mellan käglor och band. Örnsköldsviks stjärna Cassandra Pettersson blev tvåa med klassens högsta band-siffra. Det blev en spännande kamp om bronspengen som till slut togs hem av Halmstads Saga Widing enbart 0,05 poäng före Kristianstads Hilma Andersson.

Senior FIG var en rolig och spännande tävling att se då tre av de deltagande gymnasterna precis är hemkomna från ett lyckat EM. Mycket riktigt var det den svenska stjärnan från EM, Elina Sheremey som dominerade tävlingen och stabilt plockade hem guldpengen. En av Sveriges andra EM-gymnaster Linnea Magdeburg plockade hem silverpengen framför Anastaiia Nechitaylo. Samtliga medaljöser kommer från Uppsala

I DuoTrio-klasserna var det en kamp i juniorklassen mellan Nevis och Uppsala där den svenska NM-duon, Nevis RGs Lilly Hendar och Ebba Rosberg Wall, slutligen plockade hem en betryggande seger. Silvret gick till klubbkompisarna Alice Landin och Tove Nilsson och bronset landade i Uppsala och trion Emilia Larsson, Erika Elg och Linn Alezzi. Senior DT blev en spännande historia där den duo som för dagen var mest stabil slutligen vann, nämligen Örnsköldsviks Thilde Rolén och Alma Horkamo. Silvret gick till Kristianstad och Tilde Olofsson och Evelina Svensjö medan bronset hamnade i Halmstads Linn Anderud och Saga Widing som hade tävlingen högsta siffra i sin omgång två.

Här hittar du samtliga resultat från helgen!

Nu tar RG sommarlov från tävlandet och ser fram emot upplösningen av serien under tidig höst då vi beger oss till Jönköping.

Riksserien 3

Vinnaren i Senior-FIG Elina Sheremey från GCF Uppsala (Foto: Magnus Harrysson; https://magnusharryssonphoto.mypixieset.com/)

Publicerad: 2024-06-04

UPPTÄCK MER