Marcus Stenberg: "Det kommer bli tufft att försvara guldet"

En bild

Lulegymnasternas Marcus Stenberg tog hem SM-guldet i mångkamp i Umeå förra året. Nu står han redo att försvara det under SM-veckan i Västerås, men han tror själv att det blir en tuff uppgift.

Hej Marcus! Du tog hem guldet i mångkampen förra året, hur ser du på dina chanser att försvara det i år?

– Det kommer bli tufft att försvara guldet i år då David Rumbutis är tillbaka och är i bra form men jag ska göra vad jag kan för att ge honom en match.

Vilka ser du som dina största konkurrenter?

– Allt kan hända i gymnastik så alla som ställer upp är konkurrenter och jag skulle säga att David Rumbutis, Joakim Lenberg och Olof Antti de största men det finns också andra som är duktiga.

Lulegymnasterna lämnade ett ordentligt styrkebesked på lag-SM i maj, hur kändes det att vinna?

– Det kändes fantastiskt bra! Vi visste att i år var våran bästa chans hittills att vinna och att vi kanske inte får en så här bra chans igen så vi var väldigt taggade och nervösa innan men tack och lov så lyckades vi prestera när gällde och vinna föreningens första lag-SM guld.

Vilken gren har du utvecklats mest i sedan förra SM?

– Jag vet inte riktigt om det är någon speciell gren som jag har utvecklats mest i. Jag skulle säga att jag haft en ganska jämn utveckling i alla redskapen men jag får se hur mycket nytt jag hinner lägga in nu till SM.

Vad ser du mest fram emot med SM-veckan?

– Att få träffa och tävla mot de bästa gymnasterna i Sverige.

Läs mer om gymnastikens tävlingar under SM-veckan 2024 här.

Publicerad: 2024-06-18

UPPTÄCK MER