Hoppa till innehåll

Senaste nytt

Tränarpasset med tips till unga ledare

2017-03-20 11:31

Att vara ung och ledare för andra kan innebära särskilda utmaningar. Den här gången vänder sig Tränarpasset speciellt till unga ledare i idrotten. Innehållet kommer från Skolidrottsförbundets bok Unga leder unga . I en skolidrottsförening går ledarna själva i skolan och boken är uppdelad i tre spår: 10-12, 13-15 och 16-19 år. I Tränarpasset blandar vi lite från de olika spåren.

Tränarpasset om starkare fötter

2017-01-31 12:21

Med starka och tränade fötter förebygger du instabilitet, fotledsvrickningar, nedsjunkna fotvalv och andra problem. Du får starkare och tåligare muskler. Hållfastheten i skelett, ligament, senor och ledkapslar förbättras och ledbrosk blir tjockare. Dessutom ökar din prestationsförmåga. Men hur tränar man fötterna? Den här gången ägnar vi hela Tränarpasset åt just fötterna. En kroppsdel som ofta får för lite utrymme i träningssammanhang – tills det börjar göra ont någonstans.

Vill du bli regionsdomare i Rytmisk gymnastik?

2017-01-30 16:42

Vill du bli regionsdomare i Rytmisk Gymnastik? Då är det dags att anmäla dig till regionsdomarkursen som går 11-12 mars i Stockholm. Sista dag för anmälan är 10 februari.

Förbundsdomarutbildningar

2016-12-22 17:46

2017-2020 styrs av ett nytt Code of Point för våra OS-discipliner, vilket betyder att alla internationella och nationella domarlicenser ska uppdateras. Utöver våra olympiska discipliner arrangeras under Q1 också förbundsdomarutbildningar i truppgymnastik (både för RM/RT samt SM-stegen) och Aerobic Gymnastics.

Rytmisk Gymnastik: Uppdaterade utbildningskrav

2016-11-03 09:27

Kommittén för rytmisk gymnastik vill med denna information förtydliga de utbildningskrav som gäller för tränare/ledare inom svensk RG: Då utbildningarna fått en nystart ställer vi följande utbildningskrav under 2017 och framåt - det är alltså av yttersta vikt att alla föreningar gör en översikt av sina tränare, så att de har rätt utbildning. Om inte ombeds du/ni att boka in utbildningshelgen på Lingvallen i augusti 2017 redan nu.

Lästips om hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan

2016-08-16 14:41

Jenny Nyberg, hjärnforskare vid Sahlgrenska akademin och doktor i klinisk neurovetenskap, studerar hur vi kan påverka hjärnans funktioner med vår livsstil. Träning är ett sätt, att utsätta sig för berikade miljöer ett annat, säger hon. "Det bästa är en kombination av fysisk aktivitet och berikad miljö. Fysisk aktivitet gör så att det bildas nya celler. Berikad miljö gör så att de nya cellerna kommer till användning och att fler nya celler överlever.”

Vi röstar på Alla Kan Gympas mamma!

2016-08-16 09:03

Nu ska de verkliga hjältarna lyftas fram i ljuset, nu ska eldsjälarna i det svenska föreningslivet prisas. Nu är det åter igen dags för Folkspels Eldsjälsgala - och en av finalisterna är Birgitta Green som ser till att funktionshindrade barn och unga får möjlighet att träna gymnastik minst en gång i veckan. Arrangerar också läger samt utbildar andra ledare och kämpar för att Alla Kan Gympa ska sprida sig över landet.

Tips! Get Set -Train Smarter! IOK's app för skadeförebyggande träning

2016-08-08 16:08

IOK har tagit fram en app som är full av förslag på skadeförebyggande träning för fysiskt aktiva personer. Övningar är framtagna för en mängd olika sporter och bland dessa finns artistisk och rytmisk gymnastik. Även om alla discipliner inte finns med som specificerad sport finns det mängder av övningar på olika nivåer att hämta inspiration från!

Gymnastikens årshjul

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner