Hoppa till innehåll

Regioner

Välj närmaste region och tryck på knappen.

Regionernas nyheter

Från vänster, övre raden: Melker, Linn, Amanda, Sandra. Nedre raden: Sebastian, Hannah (och Byron, medlem till och med september 2015)
FOTO: Gymnastikförbundet

Ungdomskommittén

Gymnastikförbundet har sedan 2011 en central ungdomskommitté som jobbar med och för unga gymnaster och ledare, men även för de som inte har upptäckt att de borde vara gymnaster än! Ungdomskommittéen 2015; ett glatt gäng med egna unika skills. Det ser onekligen bra ut för ungdomsgymnastikens framtid!

Vill du i kontakt med kommittén eller ansvarig idrottskonsulent på ungdomsområdet? Då är det bara att du klickar in dig via kontakta oss.

Linn Kimreus
Unik skill: Stockholms finest! (2009 - men inte någon "has been" än i alla fall...)
Primärt ansvarsområde: Ordförande i komittéen, unga i styrelsen, träningskoncept för nybörjare

Född 1987. Bor i Stockholm och är Sol-flicka ända ut i fingertopparna. Även om jag var (och är, har gjort en comeback på senare år) en ganska misslyckad gymnast så lever jag efter mottot "Those who can - do, those who can't - teach" och har därför varit tränare i en massa år. Jag har främst tränat breddgrupper tidigare men är idag tränare för två trupper som tävlar på RT nivå. Förutom att vara tränare har jag även varit aktiv inom styrelser och kommittéer under flera år i Sol-flickorna och jag har suttit med i Ungdomskommittén sedan starten 2011. Har varit med på både Gymnaestrada och EUROGYM och jag hoppas att så många som möjligt får möjlighet att uppleva dessa underbara evenemang. Jag vill att gymnastiken ska nå så många som möjligt och att alla, framförallt ungdomar, ska känna sig välkomna i denna fantastiska sport, både som tränare och gymnaster. Ungdomar är inte bara gymnastikens framtid - de är gymnastikens nutid.

Sandra Carlsson
Unik skill: Gymnastiknörd... Finns bara det!
Primärt ansvarsområde: Utveckla Framtiden 2.0

Född 1992. Bor i Borås och är fortfarande gymnast men framför allt tränare till en killtrupp i Borås GS. Är som sagt fortfarande aktiv gymnast (fast fungerar mer som en tränande tränare), har tränat sen 6 års åldern och har vart tränare sen jag var 14 år. Förutom att vara tränare så sitter jag även med i en grupp som tillsammans med kommunen jobbar för ett gymnastikens hus i Borås där alla discipliner som hör gymnastiken till (och finns i Borås) ska in. Har vart deltagare i både Dream Team och Event Team de senaste två somrarna och har därigenom hittat en ännu större glädje till gymnastiken än vad jag hade förut. Detta är vad jag nu vill dela med mig till så många fler där ute, och få dem att inse att gymnastiken är så mycket mer än bara den egna föreningen.

Amanda Gustavsson
Unik skill: Cupcake snickare...
Primärt ansvarsområde: Stöd kring uppvisning/gymnastik på scen

Född 1993 och är en liten dalkulla, närmare bestämt ifrån Avestagymnasterna. Jag har tränat gymnastik till och från hela min uppväxt men fastade på riktigt när jag blev 13, värvades väl in som tränare ungefär samtidigt. I dag tränar jag ett härligt gäng rm-tjejer, under tiden som jag läser till lärare. Gympahallen har vart som ett andra hem för mig och jag hoppas att vi tillsammans kan bidra till att fler unga får känna den underbara känslan!

Hannah Berg
Unik skill: Master of Horses... Voltige bakgrund. Akrobatik på levande springande häst (!!!??!!)
Primärt ansvarsområde: Unga i styrelsen, Gymnastikforum, stöd kring uppvisning/gymnastik på scen

Född 1989 och Uppsalaflicka i själen! Har efter lite runtflyttande hamnat i Umeå och bytt GF Uppsalaflickorna mot Umeå GF. Jag började som barnledare när jag var tolv och har fortsatt sedan dess. Jag har varit ledare för gymnaster i alla åldrar men har nu hand om de yngsta två trupperna i min förening. Som truppgymnast slutade jag när jag gick på gymnasiet men funderar nu på om det ska bli en tränings come back ;-) Jag tycker att det är viktigt att alla kan få hitta sin plats i gymnastiken och därför har breddgympan den största platsen i mitt gympahjärta. Något annat jag brinner för är ungdomsinflytande då jag tycker att det är otroligt viktigt att det är de som är aktiva som är med och bestämmer både i föreningar och i förbundet. Till vardags är jag en förvirrad läkarstudent som ägnar en alldeles för stor del av min vakna tid att leta efter saker, ge mig vad som helst och jag kan försnilla det!

Sebastian Hellgren
Unik skill: Tekniksvag, fotograferande filmfantast med omättad gymnastikfascination
Primärt ansvarsområde: Unga i styrelsen, Gymnastikforum

Född 1992 och är för närvarande tränare i Trollhättans gymnastikförening NIF-gymnasterna. Tidigare var jag verksam som gymnast och tränare i Vänersborgs GF sedan barnsben. Tränarrollen axlade jag när jag var i tolvårsåldern som hjälpledare till en barngrupp för pojkar i VGF, idag tränar jag de två äldsta tjejtrupperna hos NIF. Som tränare är min drivkraft att se hur gymnasterna utvecklas i sig själva men framförallt att se till att deras tid inom gymnastiken, lång som kort, har en betydande effekt och något som de kan blicka tillbaka till med glädje i livet. Jag är fortfarande aktiv själv men inte som tävlingsgymnast, för min del är det kicken av att hoppa och samhörigheten i träningsgruppen som driver mitt engagemang i den egna träningen. Vid sidan om gymnastiken läser jag informatik inom digitala medier något som ger utlopp för det nämnda teknik- och fotointresset. I ungdomskommittén har jag som mål att vara med och påverka till engagemang hos gymnastikens ungdomar.

Melker Eriksson
Unik skill: Reflekterande akrobat med ett öppet sinne och bara ett hjul på cykeln..
Primärt ansvarsområde: Utveckla Framtiden 2.0, stöd kring uppvisning/gymnastik på scen

Född 1997, och bosatt i Norrköping. Har varit med i den superhärliga föreningen Norrköpings Ungdomscirkus sedan jag var sex år gammal, vilket är det som gör att jag i skrivande stund sitter och försöker presentera mig för ett gymnastiksverige som i stort sett är helt outforskad mark för min del. Under mina hittills 11 år som cirkusartist har jag bland annat lärt mig att cykla enhjuling med en polare ståendes på axlarna, hålla massa saker i luften samtidigt, bygga mänskliga pyramider och gå på lina 2 meter upp i luften - sånt som man verkligen har användning av till vardags. Utöver artisteriet är jag dessutom tränare, framförallt inom akrobatik och enhjuling, och det är nog världens roligaste utmaning. Att se hur ungarna har roligt tillsammans när de utvecklas gör mig lycklig. Utanför cirkusvärlden pluggar jag naturvetenskap på gymnasiet, sådär som vilken 17-årig kille som helst. Tycker till och från att naturvetenskapen är lite fyrkantig, ibland svävar fantasierna om framtiden iväg mot lite mer kreativa yrken än vad naturlinjen erbjuder.


Filip Krolopp  |  Senast uppdaterad: 2017-03-01

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner