Hoppa till innehåll

Internationella uppvisningsevenemang

Gymnastik på scen/Uppvisningsgymnastik delas av miljontals aktiva över hela världen i en oändlig rad av olika former. Att någon gång våga sig utanför den egna föreningen med sin show, kanske till och med utanför det egna landets gränser, är något som verkligen bidrar till utveckling och glädje.

Alla som någon gång stått på scen på ett internationellt evenemang kan garanterat känna igen känslan av att vara del av en stor global gymanstikfamilj. Språket är olika, traditionerna och uttrycken lika så, men glädjen till gymnastiken är densamma och förenar alla, aktiva som publik.

Att medverka i ett internationellt uppvisningsevenemang bidrar bland mycket annat med två helt konkreta saker: minnen och vänskap för livet!

Gymnaestrada

Det största internationella uppvisningsevenemanget är Gymnaestradan som genomförs vart fjärde år. 2019 genomförs den i Dornbirn (Österrike) och är den 16:e i raden sen den första genomfördes 1953 i Rotterdam. Gymanaestradan syfter enligt den internationella gymnastikunionen FIG till följande:

The objectives of the World Gymnaestrada include:

  • Promoting the value and diversity of Gymnastics;
  • Encouraging the growth of Gymnastics for All  worldwide;
  • Providing incentives for meaningful work within FIG Member Federations;
  • Inspiring enjoyment in exercise and encouraging personal activity;
  • Demonstrating the unlimited possibilities of different ideas of Gymnastics for All;
  • Presenting the most recent findings and developments in Gymnastics for All;
  • Assisting in the general and technical education of Coaches;
  • Bringing together gymnasts from the four corners of the globe as a contribution towards the friendship of nations; and
  • Presenting the diversity of Gymnastics to a wider public

Läs mer om Gymnaestradan från 2015 här

Gym for Life World Challenge

Gym for Life World Challenge är en gymnastikfestival/tävling/utmaning där grupper visar upp ett max 5 minuter långt uppvisningsinslag som tävlar mot övriga lag. Alla lag tilldelas sedan brons, silver eller guld där alla guldmedaljörer går vidare till en stor gala under vilken Gym for Life World Champion utses. Gym for Life pågår vart 4:e år och är relativt nytt. Evenemanget har genomförts 2009 i Dornbirn Österrike, 2013 i Cape Town, Sydafrika och återvänder 2017 till Oslo, Norge.

Läs mer om Gym for Life här.

EUROGYM

EUROGYM är ett av Europas största gymnastikevent för ungdomar mellan 12 och 20 år. En vecka med uppvisningar, workshops, storslagna öppnings- och avslutningsceremonier, galor, forum, musikpartyn och mycket annat kul. EUROGYM är ett socialt evenemang helt utan tävlingsinslag. Alla former, nivåer och discipliner får delta efter sina förutsättningar. En fantastisk vecka för unga gymnaster och ledare som får träffa och träna med flera tusen andra gymnaster från hela Europa. Inspiration, glädje och nya vänskaper är garanterat! 2016 genomförs den 11:e EUROGYM i Liege i Belgien.

Se videon nedan som sammanfattar en vecka på EUROGYM.

Övriga

Läs mer om andra internationella gymnastikevenemang här.


Filip Krolopp  |  Senast uppdaterad: 2017-03-02

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner