Hoppa till innehåll

Inspirationsvideos

Ett bra sätt att lära sig är genom att kolla på andra. Gymnastikförbundets ungdomskomitté har samlat lite videos som de gillade och tror och hoppas kan inspirera även dig i ditt arbete. Det finns mängder med inspirationskällor inom gymnastiken - och många andra områden att inspireras från om man vidgar sina vyar.

Gymnastik

EUROGYM
Här har vi samlat några svenska guldkorn från Eurogym 2014 i Helsingborg. Detta är till dig för att inspireras, låna, göra om och skapa nya häftiga uppvisningar inför kommande shower!

Highlights från de svenska grupperna (med ungdomskommitténs kommentarer)

Utvalda uppvisningar (spellista med 23 olika uppvisningar)

Gymnaestradan
Gymnaestradan 2011 - det bästa från National Evenings

Gymnaestradan 2007 - det bästa från FIG Galan

GF Sydost - Ungdomsmasstrupp Gymnaestradan 2011

Övrigt
AA Pomy, GymOtion 2014 - Schweizisk akrobatik och trampettgrupp

Dans

Yellow - Legion of Extraordinary Dancers


Lekmännen - Norrköpings Ungdomscirkus
Ett nummer där man har jobbat mycket med utstrålning, bra flyt och humor för att skapa den medryckande stämning som numret bjuder på. Fokus ligger inte på att göra så svåra trick som möjligt, utan snarare på att skapa en bra blandning mellan trampett och humor med en välgjord nummerordning som bas. Det står aldrig stilla, något är alltid i rörelse, samtidigt som man varierar trick på ett bra sätt. Numret har ett bra flow, mycket troligen på grund av att artisterna bara gör trick som de till fullo känner sig bekväma med. Rekvisitan används på ett kreativt sätt, och låter numret ta oväntade vändningar som både bringar skratt och förvåning hos publiken. Mest av allt är det nog humorn som utmärker numret. Artisterna vågar ta mycket plats och spela ut ordentligt. Att vara trygg på scenen kan vara värt minst lika mycket som ett bra nummer. 

Sobaki - Uppsala Hooligan Cirkus
Ett trampettnummer taget ur sin kontext, men trots både det och avsaknad av övertydliga dräkter förstår de flesta att det är ett gäng hundar det hela handlar om. Man låter temat ta stor plats, och applicerar trampetten på temat snarare än tvärtom. Artisterna lever sig in i rollen som hundar på ett övertygande sätt, vilket blir en stor del av hela framträdandet. Trampetten och mattorna flyttas runt för att ta numret framåt men också för att möjliggöra en trickmässig variation. De jobbar med blandade svårighetsgrader, men den tighta sammansättningen, och speciellt vissa kedjor av hopp över och under varandra, gör så att man ändå förundras över vad som kommer hända härnäst.

Collage - Uppsala Zirk
Exempel på användning av en mängd olika kunskapsområden och rekvisitor, både traditionella gymnastikredskap som hopprep och trampett, men även mer otraditionella som pilatesbollar och traktordäck.


Filip Krolopp  |  Senast uppdaterad: 2017-03-01

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner