Hoppa till innehåll
SM-veckan

SM-veckan 2017

Här nedanför hittar du information om SM-veckan i Borås 2017:

SM-veckan 2017

2017-05-15 14:00

I sommar arrangeras SM-veckan i Borås, fredagen den 30 juni till fredagen den 7 juli. Än en gång blir SM-veckan rekordstor; mästerskap i 50 idrotter kommer att avgöras! Från gymnastiken ser vi för första gången kvinnlig artistisk gymnastik på programmet och både truppgymnastiken samt trampolin/DMT kommer tillbaka för tredje gången.

Stort tack för SM-veckan 2016!

2016-09-07 10:22

Vi tackar alla som på olika sätt deltagit och bidragit till SM-veckan 2016! Gymnastiken kommer att medverka även på SM-veckan 2017, då tävlingarna går av stapeln i Borås (vecka 26-27, 30 juni-7 juli).

Gymnastikens SM-tävlingar i media

2016-07-18 13:39

Flera tidningar och radiokanaler följde och rapporterade ifrån SM i trampolin och DMT samt SM i tricking.

SVT Sport: Bästa SM-veckan – en tittarsuccé

2016-07-18 10:41

"Tack, Norrköpings kommun, tack Riksidrottsförbundet, tack Östergötlands Idrottsförbund, tack alla 47 deltagande sporter, tack alla deltagare och tack alla funktionärer. Det var ni som gjorde succén möjlig." bloggar Ulf Nilsson, projektledare på SVT Sport. "När SM-veckan inleddes onsdagen 6/7 stod 268 SM-titlar på spel och 90 sändningstimmar väntade. Nu är allt över, och det känns lite tomt. Men minnena finns kvar och kan återupplevas i vår app eller på vår sajt. Det var en fantastisk vecka som bäst summeras i ett ord: Succé." Ovan ser vi SVT:s dag för dag-schema...!

Stor spänning och fina utmärkelser under svenska mästerskapen i trampolin och DMT 2016

2016-07-13 17:12

Svenska mästerskapen i trampolin och DMT 2016 avgjordes under SM-veckan i Norrköping. I individuell trampolin hoppade storfavoriten och den regerande mästarinnan, Lina Sjöberg ifrån Uppsala Gymnastikförening, ur sig och lämnade därmed öppet för konkurrenterna att överraska. Louise H Lundblad ifrån Gefle Gymnastikförening hade bästa poäng redan i kvalet och hon fortsatte lika fint i finalen. Louise knep guldet före tvåan Alice Flensburg ifrån Klippans Gymnastikkrets. På tredje plats kom, trots urhoppningen, Lina Sjöberg. På herrsidan höll Jonas Nordfors för favorittrycket och tog hem guldet i individuell trampolin, DMT och i synkron trampolin tillsammans med Felix Holgersson, Trampolinklubben Levo. Under prisutdelningen tilldelas två gymnaster betydelsefulla utmärkelser inom gymnastiken. Jonas Nordfors blev i och med sina poäng på tidigare tävlingar och mästerskap Stor Grabb och mottog en legitimation ifrån Gymnastikförbundet. Lina Sjöberg tilldelades den mycket prestigefyllda utmärkelsen "World Class Gymnast" ifrån det internationella gymnastikförbundet FIG för sin bronsmedalj under VM i Odense 2015.

Guldyra när storfavoriten Jonas Nordfors tog SM-guld i trampolin, DMT och synkron trampolin

2016-07-13 17:10

Jonas Nordfors, Upplands Väsby Gymnastikklubb, tog ikväll tre av tre möjliga guld under SM-tävlingarna i Norrköping. Han segrade i individuell trampolin, DMT och i synkron trampolin där han tävlade tillsammans med Felix Holgersson från Trampolinklubben Levo. Tre guld var Jonas stora mål inför SM, men han vågade inte fullt ut tro att det var möjligt. En lättad Jonas säger att det är med ett helt annat självförtroende han kommer att gå ut i internationella tävlingar framöver. -"Äntligen gick det som jag ville på ett SM! Det här är bara början", säger en mycket glad Jonas Nordfors, mellan grattishälsningar och kramar från medtävlande. Under prisutdelningen belönades Jonas dessutom med utmärkelsen Stor Grabb och mottog en legitimation från Gymnastikförbundet.

Jonatan Petersson ifrån Jönköping segrade i SM i tricking 2016

2016-07-13 17:13

Lördagens SM-tävling i Norrköping var det tredje officiella mästerskapet i tricking. Jonatan Petersson ifrån Jönköping överraskade och tog genom stilrena och säkra tricks hem det 5 kg tunga mästarbältet och segern i SM i tricking 2016.

Från kval till final

2016-07-11 18:19

Vi tackar tävlande, funktionärer, domare, publik och alla andra på plats för grymma insatser på dagens kvaltävlingar!

Följ trampolintävlingarna

2016-07-10 16:42

Livestreaming, liveresultat och sociala medier för snabbast uppdateringar.

Programblad trampolin & DMT

Finalisterna klara till SM i tricking

Startlistor trampolin & DMT

Nu kickar vi igång SM-veckan 2016!

Gymnastik-SM i media

Damlag till Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik

Herrlag till Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik

Mixedlag till Nordiska Mästerskapen i truppgymnastik

Höganäs GF presterade högsta totalpoängen någonsin

Oscar Smith och Lina Sjöberg vinner SM i individuell trampolin och Nordfors/Åberg tar SM-guldet i synkon trampolin

Sundsvalls Tidning: Tre försvarade guld i truppgymnastik

Alla regerande SM-vinnare i truppgymnastik höll för trycket

Lina Sjöberg och Gustav Tingelöf vinnare i dubbeltrampett och Rydén/Hedberg-Lundblad tog guld i synkron trampolin

Prisutdelningarna livestreamas

SM-final trampolin 2015

SM-final truppgymnastik 2015

Söndagen finalister truppgymnastik & trampolin

Lördagens finaler: Svenska mästare DMT & synkron trampolin damer

Lördagens finalister DMT & synkron trampolin

Resultat SM i trampolin; kval 2015

Gymnastikens årshjul

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner