Hoppa till innehåll

IdrottOnline

IdrottOnline är idrottens nya verktyg för kommunikation och administration
IdrottOnline ersätter gamla Klubben Online som många föreningar använt tidigare. Anledningen till att vi byter system är att vi vill kunna erbjuda idrotten ett mer driftsäkert verktyg som bygger på ny teknik anpassad för idrotten. Vi har helt enkelt vuxit ur Klubben Online som inte längre går att uppgradera.

För föreningen innebär det en ny hemsida att administrera med ett betydligt enklare och mer användarvänligt webbubliceringsverktyg och framför allt, modernare och bättre funktioner än i nuvarande miljö.

Riksidrottsförbundet är ansvarig för utveckling och underhåll av det nya gemensamma systemet. 

Verktygslådan finns kvar som tidigare
I takt med att modulerna i verktygslådan också moderniseras kommer de att anpassas efter hand. Tidigare funktioner i Klubben Online kan fortfarande användas och nås i IdrottOnline i redigeraläge under en flik som heter KO Verktygslåda.

EPi-Server som webbverktyg
Den nya miljön baseras på webbverktyget EPi-Server, ett enkelt och mycket flexibelt verktyg och dessutom marknadsledande i Norden. Den grundversion föreningarna erbjuds innehåller standardfunktioner i EPi-Server och är helt kostnadsfri. Utöver det kommer man att kunna köpa tilläggsfunktioner.

Utbildning
SISU Idrottsutbildarna erbjuder introduktionsutbildningar för IdrottOnline Klubb
i varje distrikt. I tillägg till det utarbetas en studieplan som kan laddas hem från SISU:s hemsida.

Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor
Här gäller detsamma som för föreningarna, även förbund och distrikt kommer att gå över till IdrottOnline. Vi arbetar vi närvarande med att utveckla förbundsanpassade mallar, hemsidelösningen blir densamma som för föreningarna.
 
Information

Löpande information gällande uppdateringar kommer att publiceras här på www.idrottonline.se


Calle Myrsell  |  Senast uppdaterad: 2009-07-02

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Huvudpartner

Huvudsponsor Stadium


Partner